No products in the cart.

Sve o eteričnom ulju Ylang Ylang

Podrška spavanjuSve o eteričnom ulju Ylang Ylang

Eterično ulje ylang ylang potiče dobro raspoloženje i uklanja stres.

Ylang Ylang ima euforično djelovanje, potiče pozitivne emocije te umiruje u stresnim trenucima. Ovaj umirujući i senzualni miris donosi vam samopouzdanje i životnu radost.

Najkvalitetnija eterična ulja Ylang Ylanga dolaze s Madagaskara. Cvjetovi se ručno ubiru u ljetna jutra kad je koncentracija eteričnog ulja najveća. Jednom kad su cvjetovi ubrani brzo se moraju destilirati zato što visoka temperatura i dnevna svjetlost utječu na kvalitetu i količinu dobivenog eteričnog ulja.

Njegov senzualan miris je glasovito sredstvo protiv depresije, anksioznosti i slabog libida. Često se koristi kao “ljubavno ulje”.

Mnogi su utočište pronašli u zdravijem, prirodnijem i sigurnijem načinu liječenja emocionalnih poteškoća – eteričnim uljima. U aromaterapiji se ulje ylang ylanga dugo koristi za olakšavanje tegoba depresije, anksioznosti, stresa i psihičkog umora.

Energizira i revitalizira organizam.

Ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno, ylang ylang je izvrsna pomoć.

Osnovne karakteristike eteričnog ulja ylang ylanga

Ovo visoko tropsko drvo ima velike mirisne cvjetove koji su najčešće žutim ali katkad ružičasti ili svijetlo ljubičasti. Žuti cvjetovi smatraju se najboljima za izlučivanje eteričnog ulja. Ulje je svijetlo žute boje, intenzivnog senzualnog mirisa i iznimno je sladak, cvjetni, egzotičan i vrlo opojan.

Energija eteričnog ulja: osvještavanje seksualne energije u svom tijelu, zavodljivost, senzualnost, seksualnost

Botančka porodica: Anonaceae

Dio biljke koje se koristi za dobivanje eteričnog ulja: svježi cvjetovi

Postupak dobivanja eteričnog ulja: Parnom ili vodenom destilacijom

Glavni kemijski sastojci: linalol, geranil acetat, kariofilen…

Zemlja podrijetla: Madagaskar, Indonezija, Filipini

Naš izvor: Madagaskar

Intenzitet mirisa i aroma: Jak miris, egotičan, cvjetni

Mirisna nota: cvjetna

Parfemska nota: donja

Rok valjanosti: nakon otvaranja, čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu i potrošiti unutar vremenskog period od 12 mjeseci

Sigurnost: Ako se koristi za mješavine za masažu tijela, pričekati 12 sati prije izlaganja jakom UV zračenju ili suncu. Samo za vanjsku upotrebu. Ne koristiti nerazrijeđeno direktno na koži te izbjegavati kontakt s očima. Držati izvan dohvata djece. Ne koristiti eterična ulja kod djece mlađe od 5 godina i trudnica. Alergeni kao prirodni sastojci eteričnog ulja: Benzyl Alcohol, Benzyl Benzoate, Benzyl Salicylate, Eugenol, Farnesol, Geraniol, Isoeugenol and Linalool. Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti.

Dobro se slaže s eteričnim uljem naranče, palmarose, grejpa, lavande, cedra, eukaliptusa i muškatne kadulje.

 

Izvori:

– Hoare, J., Aromaterapija – Sveobuhvatni priručnik. Planetopija, 2010.

– Jezdić, Z., Arhetipovi esencijalnih ulja. Aromavita, Zagreb, 2019.

– Tisserand, R., Young, R. – Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals. Elsevier Health Sciences, London, United Kingdom, 2013.

Related posts

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0