No products in the cart.

Top 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje

DIY receptiTop 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje

Odavno je poznato da su čovjek i biljka bliski no kada je aromaterapija u pitanju, ta povezanost dolazi još više do izražaja. Ako se pravilno ekstrahiraju iz biljke tj. ako su visokokvalitetna, eterična ulja djeluju podržavajuće na čovjeka i njegovu psihofizičku ravnotežu. Udisanjem, mirisne esencije preko olfaktornog sustava dolaze do limbičkog dijela mozga koji je zadužen za emocije. Na taj način možemo djelovati pozitivno na raspoloženje. U nastavku nudimo top 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje:

 

1. Bergamot – spada u jedno od „najantistresnijih“ eteričnih ulja, izvrsno je kad smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje snagu i samopouzdanje.

2. Ylang Ylang –  ima široki spektar primjene, ali ovdje ga koristimo zbog umirujućeg djelovanja, ono nam pomaže odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.

3. Litsea – divnog, citrusno – cvjetnog mirisa, izvrsno kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku

4. Agrumi, općenito: mandarina, naranča, grejp – citrusi svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svim ukusima i uzrastima.

5. Lavanda Maillette – umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti, u difuzoru se odlično kombinira s citrusima.

U nastavku nudimo savršenu antistres kombinaciju za opuštanje i miran san:

 

Mješavine za difuzer protiv stresa i nesanice

“Laku noć!”

5 kapi eteričnog ulja lavande, Maillette

5 kapi eteričnog ulja litsee

10 kapi eteričnog ulja bergamota

 

Ili jednostavno složite neku svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzeru neka bude ukupno 15 do 25 kapi.

 

 “Miran san”

5 kapi eteričnog ulja cedra, atlaskog

10 kapi eteričnog ulja mandarine, crvene

5 kapi eteričnog ulja litsee

 

“Opusti se”

5 kapi eteričnog ulja ylang ylanga 

5 kapi eteričnog ulja litsee

10 kapi eteričnog ulja mandarine, crvene

 

Eterična ulja za opuštanje: 

Related posts

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0