Top 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje

Moderna aromaterapijaTop 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje

Odavno je poznato da su čovjek i biljka bliski no kada je aromaterapija u pitanju, ta povezanost dolazi još više do izražaja. Ako se pravilno ekstrahiraju iz biljke tj. ako su visokokvaitetna, eterična ulja djeluju podržavajuće na čovjeka i njegovu psihofizičku ravnotežu. Udisanjem, mirisne esencije preko olfaktornog sustava dolaze do limbičkog dijela mozga koji je zadužen za emocije. Na taj način možemo djelovati pozitivno na raspoloženje. U nastavku nudimo top 5 eteričnih ulja za dobro raspoloženje:

1. Bergamot – spada u jedno od „najantistresnijih“ eteričnih ulja, izvrsno je kad smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje snagu i samopouzdanje.

2. Ylang Ylang –  ima široki spektar primjene, ali ovdje ga koristimo zbog umirujućeg djelovanja, ono nam pomaže odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.

3. Litsea – divnog, citrusno – cvjetnog mirisa, izvrsno kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku

4. Agrumi, općenito: Mandarina, Naranča, Grejp – citrusi svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svim ukusima i uzrastima

5. Lavanda Maillette – umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti, u difuzoru se odlično kombinira s citrusima.

U nastavku nudimo savršenu antistres kombinaciju za opuštanje i miran san:

Mješavine za difuzor protiv stresa i nesanice
“Laku noć!”

5 kapi eteričnog ulja lavande, Maillette

5 kapi eteričnog ulja litsee

10 kapi eteričnog ulja bergamota

Ili jednostavno složite neku svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzoru neka bude ukupno 15 do 25 kapi.

 “Miran san”

5 kapi eteričnog ulja cedra, atlaskog

10 kapi eteričnog ulja mandarine, crvene

5 kapi eteričnog ulja litsee

“Opusti se”

5 kapi eteričnog ulja ylang ylanga 

5 kapi eteričnog ulja litsee

10 kapi eteričnog ulja mandarine, crvene

Eterična ulja za opuštanje: 

Related posts

Na vrh
error: Sadržaj je zaštičen!
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
×

Kako Vam možemo pomoći?

×