Top 5 eteričnih ulja protiv straha i panike

Ublažavanje stresaTop 5 eteričnih ulja protiv straha i panike

Povremeno se borite s osjećajem straha i panike? Znate li da vam eterična ulja mogu biti odlična podrška u takvim situacijama? Iako je osjećaj straha koristan jer izoštrava naša čula te nas drži na oprezu u postupanju i jedan je od osnovnih mehanizama adaptacije osobe na novonastale situacije, takva učestala stanja mogu imati vrlo negativne posljedice na naše tijelo, psihu i dušu. 

Cjelovitim pristupom, aromaterapija će ublažiti osjećaj straha i panike, donijeti vedro raspoloženje i djelovati poticajno na opće stanje organizma. Saznajte kako nam aromaterapija može pritom pomoći te isprobajte korisne savjete i antistresne aromaterapijske recepture.

Najbolja eterična ulja protiv anksioznosti

Eterična ulja svojim prirodnim, organskim sastavom i moćnim djelovanjem utječu na naše emocije. Smiruju nas i pomažu u borbi sa strahom, panikom i tjeskobom. Udisanjem mirisne esencije preko osjetila za miris, dolazi do dijela mozga koji je zadužen za emocije. Tako možemo djelovati pozitivno na raspoloženje.

Donosimo vam 5 najmoćnijih eteričnih ulja koja uklanjanju simptome straha i osjećaj panike te vam podižu raspoloženje i donose smirenost:

1. Bergamot

Bioeterica organsko eterično ulje bergamota je najbolje i najomiljenije eterično ulje koje je izvrsno kada smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje snagu i samopouzdanje.

2. Ylang Ylang

Bioeterica organsko eterično ulje ylang ylanga, ima široki spektar primjene, ali ovdje ga koristimo zbog umirujućeg djelovanja, ono nam pomaže odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.

3. Litsea

Bioeterica organsko eterično ulje litseae, divnog, citrusno – cvjetnog mirisa, izvrsno kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku.

4. Lavanda Maillette

Bioeterica organsko eterično ulje lavande Milette, umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti. U difuzoru se odlično kombinira s citrusima.

5. Citrusi

Bioeterica organska eterična ulja citrusa, svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svim ukusima i uzrastima.

Kratka vježba disanja i opuštanja

Jednostavan način korištenja navedenih ulja koji vas može duboko umiriti je sljedeći:
Na papirnatu maramicu kapnite 1- 2 kapi eteričnog ulja po želji, iz palete Bioeterica top 5 eteričnih ulja protiv straha i panike.
Zatvorite oči, maramicu prinesite na udaljenost od oko 5 cm od lica i duboko udahnite na nos, izdahnite na usta, pa ponovite desetak puta. Zatim odložite ruke na krilo i osjetite dlanove. Cijeli fokus na nekoliko sekundi premjestite na dlanove. Po želji možete ponoviti cijeli postupak. Ovaj postupak umiruje, uklanja napetost i strah te nam vraća fokus na sadašnji trenutak.

Brzo aromaterapijsko rješenje protiv stresa

Jedno ili više navedenih eteričnih ulja nosite uvijek u torbici ili neka vam budu pri ruci.
Kad osjetite strah i nemir, otvorite bočicu, zatvorite oči i nekoliko puta duboko udahnite iz bočice – duboki udah na nos, izdah na usta. Ponovite nekoliko puta dok ne osjetite da vas preplavljuje mir. Osim toga, možete jednu kapljicu ulja utrljati u prsnu kost.

etericna-ulja-protiv-straha

Aroma recepture za opuštanje i bolji san

Kako biste odagnali negativne emocije opremite se odabranim eteričnim uljima i bacite se u izradu mješavina.

 

Mješavina za difuzor: “Laku noć!”

5 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Lavanda Millette
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
6 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Bergamot

 

Možete složiti svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzoru neka bude do 15 kapi ukupno.

 

Mješavina za difuzor: “Opusti se!”

3 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Ylang Ylang
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
10 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Mandarina, crvena

 

Možete složiti svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzoru neka bude do 15 kapi ukupno.

 

Kupka protiv nesanice

200 g krupne morske soli
10 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Lavanda Millette
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
Po želji žlica maslinovog ulja za suhu kožu

 

U jednu jušnu žlicu maslinovog ulja dodajte gore navedena eterična ulja i pomiješajte sa soli te dodajte u kadu napunjenu toplom vodom. Uživajte u toploj kupki neposredno prije spavanja. Opustite se, duboko dišite. Opuštajući učinak pojačat će šalica nezaslađenog čaja od lavande ili matičnjaka.

Related posts

Na vrh