No products in the cart.

Top 5 eteričnih ulja protiv straha i panike

Ublažavanje stresaTop 5 eteričnih ulja protiv straha i panike

Povremeno se borite s osjećajem straha i panike? Znate li da vam eterična ulja mogu biti odlična podrška u takvim situacijama? Iako je osjećaj straha koristan jer izoštrava naša čula te nas drži na oprezu u postupanju i jedan je od osnovnih mehanizama adaptacije osobe na novonastale situacije, takva učestala stanja mogu imati vrlo negativne posljedice na naše tijelo, psihu i dušu. 

Cjelovitim pristupom, aromaterapija će ublažiti osjećaj straha i panike, donijeti vedro raspoloženje i djelovati poticajno na opće stanje organizma. Saznajte kako nam aromaterapija može pritom pomoći te isprobajte korisne savjete i antistresne aromaterapijske recepture.

Najbolja eterična ulja protiv anksioznosti

Eterična ulja svojim prirodnim, organskim sastavom i moćnim djelovanjem utječu na naše emocije. Smiruju nas i pomažu u borbi sa strahom, panikom i tjeskobom. Udisanjem mirisne esencije preko osjetila za miris, dolazi do dijela mozga koji je zadužen za emocije. Tako možemo djelovati pozitivno na raspoloženje.

Donosimo vam 5 najmoćnijih eteričnih ulja koja uklanjanju simptome straha i osjećaj panike te vam podižu raspoloženje i donose smirenost:

1. Bergamot

Bioeterica organsko eterično ulje bergamota je najbolje i najomiljenije eterično ulje koje je izvrsno kada smo obuzeti strahom i negativnim mislima, kreira lijepu atmosferu i priziva vedre misli, daje snagu i samopouzdanje.

2. Ylang Ylang

Bioeterica organsko eterično ulje ylang ylanga, ima široki spektar primjene, ali ovdje ga koristimo zbog umirujućeg djelovanja, ono nam pomaže odagnati strah i vratiti izgubljeni mir.

3. Litsea

Bioeterica organsko eterično ulje litseae, divnog, citrusno – cvjetnog mirisa, izvrsno kod nesanice, potiče dobro raspoloženje, lijepe misli, uklanja stres, napetost i paniku.

4. Lavanda Maillette

Bioeterica organsko eterično ulje lavande Milette, umiruje i opušta na svim razinama, daje osjećaj zaštite i sigurnosti. U difuzoru se odlično kombinira s citrusima.

5. Citrusi

Bioeterica organska eterična ulja citrusa, svojom svježinom pokreću vedrinu, radost, lijepe misli, uklanjaju stres i strah te stvaraju lijepu atmosferu u prostoru. Prepoznatljivog su mirisa, omiljeni među svim ukusima i uzrastima.

Kratka vježba disanja i opuštanja

Jednostavan način korištenja navedenih ulja koji vas može duboko umiriti je sljedeći:
Na papirnatu maramicu kapnite 1- 2 kapi eteričnog ulja po želji, iz palete Bioeterica top 5 eteričnih ulja protiv straha i panike.
Zatvorite oči, maramicu prinesite na udaljenost od oko 5 cm od lica i duboko udahnite na nos, izdahnite na usta, pa ponovite desetak puta. Zatim odložite ruke na krilo i osjetite dlanove. Cijeli fokus na nekoliko sekundi premjestite na dlanove. Po želji možete ponoviti cijeli postupak. Ovaj postupak umiruje, uklanja napetost i strah te nam vraća fokus na sadašnji trenutak.

Brzo aromaterapijsko rješenje protiv stresa

Jedno ili više navedenih eteričnih ulja nosite uvijek u torbici ili neka vam budu pri ruci.
Kad osjetite strah i nemir, otvorite bočicu, zatvorite oči i nekoliko puta duboko udahnite iz bočice – duboki udah na nos, izdah na usta. Ponovite nekoliko puta dok ne osjetite da vas preplavljuje mir. Osim toga, možete jednu kapljicu ulja utrljati u prsnu kost.

etericna-ulja-protiv-straha

Aroma recepture za opuštanje i bolji san

Kako biste odagnali negativne emocije opremite se odabranim eteričnim uljima i bacite se u izradu mješavina.

 

Mješavina za difuzor: “Laku noć!”

5 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Lavanda Millette
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
6 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Bergamot

 

Možete složiti svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzoru neka bude do 15 kapi ukupno.

 

Mješavina za difuzor: “Opusti se!”

3 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Ylang Ylang
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
10 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Mandarina, crvena

 

Možete složiti svoju omiljenu varijantu od gore navedenih eteričnih ulja. U difuzoru neka bude do 15 kapi ukupno.

 

Kupka protiv nesanice

200 g krupne morske soli
10 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Lavanda Millette
2 kapi organskog eteričnog ulja Bioeterica Litsea
Po želji žlica maslinovog ulja za suhu kožu

 

U jednu jušnu žlicu maslinovog ulja dodajte gore navedena eterična ulja i pomiješajte sa soli te dodajte u kadu napunjenu toplom vodom. Uživajte u toploj kupki neposredno prije spavanja. Opustite se, duboko dišite. Opuštajući učinak pojačat će šalica nezaslađenog čaja od lavande ili matičnjaka.

Related posts

Back to top
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupnju
0