No products in the cart.

5 prednosti nebulizatora

Dišne tegobe5 prednosti nebulizatora

Koje su prednosti nebulizatora u usporedbi s difuzorom?

Jednostavnost i praktičnost prije svega je odlika ovog pomagača. Za razliku od standardnog ultrazvučnog difuzora eteričnih ulja, nebulizator ne zahtjeva korištenje vode. 

Difuzija je direktna, sitne kapljice eteričnog ulja se ultrazvučnom tehnologijom direktno raspršuju u prostor, čime je intenzitet mirisa i snaga eteričnog ulja jača. Primjerice, kad koristite ultrazvučni difuzor s vodom te dodate 15 kapi eteričnog ulja u 150 do 200 ml vode, mješavina koja se raspršuje sadrži 0,5% eteričnih ulja.

Koristite li nebulizator, kapljice su izrađene od 100% eteričnih ulja, tako da ćete koristeći isti, jače i intenzivnije doživjeti svu snagu eteričnih ulja.

Prednosti koje će vam pružiti nebulizator su velike:

1. Prijenosni – Možete ih prenositi ne samo iz prostorije u prostoriju kod kuće, već ih ponijeti sa sobom na putovanje. Također ih je moguće koristiti u autu i u uredu.

2. Veća djelotvornost eteričnog ulja – Svojom tehnologijom raspršuju čista nezagrijana eterična ulja u svojoj punoj snazi. Visoka koncentracija eteričnog ulja odmah se oslobađa, omogućuje mirisnu asimilaciju 100% aktivnih molekula u rekordnom vremenu.

3. Dugotrajnost mirisa – Uređaj raspršuje eterična ulja u vrlo sitne molekule koje se duže zadržavaju u zraku kako bi eterična ulja imala dugotrajnije djelovanje.

4. Mali, lagani i praktični za korištenje – Potpuno su tihi i ekonomični što se tiče potrošnje eteričnih ulja. Imaju više načina rada i automatsko isključivanje nakon određenog vremena.

5. Dizajn koji se uklapa u svaki interijer – svojim minimalističkim dizajnom uklopiti će se u svaki interijer bez da narušavaju njegov izgled.

Koje su vrste nebulizatora?

U našoj ponudi možete pronaći dvije vrste nebulizatora. Oba su prijenosna i raspršuju eterična ulja ultranebulizacijskom tehnologijom.

BULIA je mini USB nebulizator kojeg preko USB priključka možete koristiti u autu tijekom putovanja, u prijenosnom računalu, a dolazi i s adapterom kako biste ga mogli uključiti u struju gdje god da se nalazite.

LILIA je bežični nebulizator kojeg možete nositi svugdje sa sobom i tako vikendicu ili apartman obogatiti svojim omiljenim mirisima. Dugotrajna baterija mora se puniti svega 1-2 puta mjesečno, a njen lijepi minimalistički dizajn uklopiti će se u svaki prostor.

Jednostavno rukovanje. Intenzivni miris eteričnog ulja. Ne zauzima puno prostora. 

Top 3 mješavine eteričnih ulja za korištenje u nebulizatorima – Bioeterica savjeti

Naša je preporuka korištenje nebulizatora tijekom zime uz sljedeća čista eterična ulja i mješavine:

Maestral – tijekom dugih zimskih dana kad nam nedostaje sunca, ova mješavina će vas opustiti i razveseliti

Aria Dalmatica – olakšava rad respiratornog sustava, potiče duboko disanje

Preventiva Dalmatica – ima jako antivirusno i antibakterijsko djelovanje

Mjere opreza za korištenje nebulizatora

Istraživanja pokazuju da je korištenje difuzora do 1 sat dnevno sigurno za većinu ljudi. Nemojte aktivirati difuziju u prisutnosti djece mlađe do 3 godine i trudnica. U dječjoj sobi preporučujemo da to učinite iz njihove prisutnosti i najmanje 30 minuta prije njihovog dolaska.

Održavanje: tijekom vremena na nebulizatorima se stvari masni sloj te je isti potrebno očistiti jednom mjesečno. Najbolje je to učiniti koristeći etilni alkohol (96%) koji nakapate na papirnati ubrus te očistite područje spoja bočice i nebulizatora. 

Uskoro USB Nebulizator Bulia
Uskoro Nebulizator Lilia
Kombinacija eteričnih ulja Maestral 10 ml

9,16  (69,02 kn)

Related posts

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0