Prednosti korištenja prijenosnih nebulizatora tijekom ljeta

Moderna aromaterapijaPrednosti korištenja prijenosnih nebulizatora tijekom ljeta

Ljeto je svakako dio godine s najviše zabave i aktivnosti. Više je dnevnog svjetla, vrijeme je toplo i zove nas da više vremena provodimo na otvorenom. Ta povećana izloženost na otvorenom stvara dodatne izazove kako za našu kožu tako i dodatnu izloženost raznim insektima.

Isto tako, ljeti dodatno trebamo osvježenje i mirise koji nas dodatno opuštaju i štite tijekom dana i za vrijeme toplih ljetnih večeri kad se družimo i želimo miran i ugodan san.

Eterična ulja nam pružaju svu potrebnu prirodnu zaštitu i sigurnost, štite nas od insekata, osvježavaju tijekom putovanja i opuštaju nas kako bismo svoje ljetovanje proveli u što boljem raspoloženju. Naš je prijedlog zato da tijekom godišnjeg odmora, produženog vikenda i putovanja uključimo u naš svakodnevni ritual eterična ulja. No postavlja se pitanje, koje uređaje koristiti, jer nam ponekad predstavlja problem spakirati naš prekrasni difuzor (najčešće izrađen od stakla), jer postoji veliki rizik da nam se razbije tijekom puta.

Tehnologija svaki dan radi za nas, i razvijaju se novi, napredniji i praktičniji uređaji te je jedan od njih i NEBULIZATOR.

Koje su prednosti nebulizatora u usporedbi s difuzorom?

Jednostavnost i praktičnost prije svega je odlika ovog pomagača.

Za razliku od standardnog ultrazvučnog difuzora eteričnih ulja, nebulizator ne zahtjeva korištenje vode. Difuzija je direktna, sitne kapljice eteričnog ulja se ultrazvučnom tehnologijom direktno raspršuju u prostor, čime je intenzitet mirisa i snaga eteričnog ulja jača. Primjerice, kad koristite ultrazvučni difuzor s vodom te dodate 15 kapi eteričnog ulja u 150 do 200 ml vode, mješavina koja se raspršuje sadrži 0,5% eteričnih ulja.

Koristite li nebulizator, kapljice su izrađene od 100% eteričnih ulja, tako da ćete koristeći isti, jače i intenzivnije doživjeti svu snagu eteričnih ulja.

Prednosti koje će vam pružiti nebulizator su velike, te još više dolaze do izražaja tijekom ljetnih mjeseci:

1. Prijenosni – Možete ih prenositi ne samo iz prostorije u prostoriju kod kuće, već ih ponijeti sa sobom na putovanje, premjestiti ih u apartman ili u vikendicu kako bi vaši omiljeni mirisi uvijek bili u blizini. Također ih je moguće koristiti u autu i u uredu.

2. Veća djelotvornost eteričnog ulja – Svojom tehnologijom raspršuju čista nezagrijana eterična ulja u svojoj punoj snazi. Visoka koncentracija eteričnog ulja odmah se oslobađa, omogućuje mirisnu asimilaciju 100% aktivnih molekula u rekordnom vremenu.

3. Dugotrajnost mirisa – Uređaj raspršuje eterična ulja u vrlo sitne molekule koje se duže zadržavaju u zraku kako bi eterična ulja imala dugotrajnije djelovanje.

4. Mali, lagani i praktični za korištenje – Potpuno su tihi i ekonomični što se tiče potrošnje eteričnih ulja. Imaju više načina rada i automatsko isključivanje nakon određenog vremena.

5. Dizajn koji se uklapa u svaki interijer – svojim minimalističkim dizajnom uklopiti će se u svaki interijer bez da narušavaju njegov izgled.

Koje su vrste nebulizatora?

U našoj ponudi možete pronaći dvije vrste nebulizatora. Oba su prijenosna i raspršuju eterična ulja ultranebulizacijskom tehnologijom.

BULIA je mini USB nebulizator kojeg preko USB priključka možete koristiti u autu tijekom putovanja, u prijenosnom računalu, a dolazi i s adapterom kako biste ga mogli uključiti u struju gdje god da se nalazite.

LILIA je bežični nebulizator kojeg možete nositi svugdje sa sobom i tako vikendicu ili apartman obogatiti svojim omiljenim mirisima. Dugotrajna baterija mora se puniti svega 1-2 puta mjesečno, a njen lijepi minimalistički dizajn uklopiti će se u svaki prostor.

Top 5 eteričnih ulja za korištenje u nebulizatorima – Bioeterica savjeti

Naša je preporuka korištenje nebulizatora uz sljedeća čista eterična ulja i mješavine tijekom ljetnih dana i večeri:

Maestral – tijekom opuštenih druženja s prijateljima ili kad se tijekom popodnevnog odmora želite dodatno opustiti i prepustiti miru

Mandarina, crvena – za vrijeme igre s djecom i kad želite da se oni još više opuste i razigraju

Aria Dalmatica – ako želite dodatno osvježenje tijekom putovanja u autu

Lavanda – za vrijeme mirnih ljetnih večeri i kao priprema za ugodan i lagan san

Limunska trava – ako vas „gnjave“ komarci i drugi insekti

Idealni uređaj za vaš odmor. Jednostavno rukovanje. Intenzivniji mirisi eteričnog ulja. Potpuna zaštita. Ne zauzima puno prostora.

Mjere opreza za korištenje nebulizatora

Istraživanja pokazuju da je korištenje difuzora do 1 sat dnevno sigurno za većinu ljudi. Nemojte aktivirati difuziju u prisutnosti djece mlađe do 3 godine i trudnica. U dječjoj sobi preporučujemo da to učinite iz njihove prisutnosti i najmanje 30 minuta prije njihovog dolaska.

 

Related posts

Na vrh
error: Sadržaj je zaštičen!
Shopping cart
There are no products in the cart!
Continue shopping
0
×

Kako Vam možemo pomoći?

×