Eterično ulje naranče, poznato je pod nazivom eterično ulje naranče, slatke. Dobiva se tiještenjem kore ploda naranče te posjeduje veliki broj dobrobiti kao što su protuupalno i antioksidativno djelovanje, stoga se često koristi u kozmetičkim proizvodima. Isto tako, njegov nježni i topli miris djeluje smirujuće te smanjuje stres i anksioznost.

Dobrobiti i način korištenja:

Njeguje i štiti kožu zahvaljujući sadržaju limonena, za kojeg se smatra da ima antioksidativna svojstva. Potiče obnavljanje kože smanjujući bore, hiperpigmentaciju i ožiljke na koži. Isto tako, pomaže kod upalnih procesa na koži izazvanih pojavom akni. Eterično ulje naranče potiče stvaranje kolagena i podržava prirodnu obnovu kože.

Potiče rast kose – Eterično ulje naranče pomaže kod uklanjanja bakterija i na taj način smanjuje perut i svrbež, smanjuje infekciju vlasišta i potiče rast kose.

Kontrolira pojavu akni na koži – Umiruje upalu, smanjuje bol i oticanje povezano s pojavom akni i sprječava osip na koži.

Primjena u difuzoru – Poznato je da eterično ulje naranče ima vedar i ugodan miris. Njegov opuštajući i uzdižući učinak pomaže smanjiti stres, anksioznost i negativna raspoloženja.

Za bolji san – Eterično ulje naranče potiče san. To olakšava detoksikaciju i ravnotežu hormona tijela i poboljšava kvalitetu spavanja.

Opuštajuća masaža tijela – Eterično ulje naranče koristi se u mješavinama za masaže. Primjenom ovog ulja ublažuju se bolni mišići i poboljšava cirkulacija. Narančino eterično ulje ima detoksikacijski i pročišćavajući učinak u cijelom tijelu. Osim poboljšanja cirkulacije, ono također stimulira limfni sustav i podržava djelovanje mjehura i bubrega, olakšavajući uklanjanje toksina i otpada iz tijela.

Način primjene:

Kao ulje za kupanje

Uživajte u opuštajućoj kupki koja zaglađuje i tonira. Umiješajte nekoliko kapi narančinog ulja u bazno ulje ili 1 žlicu mlijeka i dodajte u toplu kupku.

U difuzoru

Njegovo dezinfekcijsko djelovanje korisno je za osvježenje zraka u prostorima u kojima boravimo, dok njegova smirujuća aroma može pomoći miran san i odraslima i djeci.