No products in the cart.

Najbolja eterična ulja citrusa i njegove prednosti

Sve o eteričnim uljimaNajbolja eterična ulja citrusa i njegove prednosti

Nekoliko kapi eteričnog ulja citrusa može unijeti svježe, okrepljujuće mirise u vaš dom. Ulja s mirisom citrusa mogu se dodati u domaće recepte za čišćenje i recepte za ljepotu. Eterična ulja citrusa nude niz prednosti za zdravlje i dobrobit. Izvrsni su za podizanje razine energije. Saznajte kako ova mirisna ulja mogu unijeti pozitivnu promjenu u vaš život!

Ulja citrusa među omiljenima su u svakoj kolekciji eteričnih ulja. Svestrani su i učinkoviti te vam vraćaju osmijeh na lice. Postoje mnoge prednosti i područja primjene eteričnih ulja citrusa, ovdje ćemo podijeliti neke od naših omiljenih razloga za korištenje eteričnih ulja iz obitelji citrusa.

Najpopularnija ulja citrusa u aromaterapiji danas su eterično ulje naranče, limuna, grejpa, limete i bergamota. Upotrijebite bilo koje od ovih ulja kako biste preobrazili miris svog doma.

To su sretna ulja koja podižu raspoloženje koja su nazvana tekućim suncem u bočici. Ova ulja dolaze iz kore agruma. Sva ulja od kore citrusa smatraju se gornjim notama i brzo isparavaju. Većina ovih ulja dobivaju se postupkom koji se naziva hladno prešanje. Destilacija s parom je još jedna metoda dobivanja eteričnog ulja citrusa te ova destilirana ulja citrusa nisu fototoksična.

 

Najbolja eterična ulja citrusa

Sva su ova ulja osvježavajuća i podižu, savršena kada ste pod stresom ili se osjećate loše. Pomirišite miris jednog od ovih ulja kako biste poboljšali svoj dan.

 

– Eterično ulje naranče, divlje ili slatke (Citrus sinensis)

– Eterično ulje limuna (Citrus limon)

– Eterično ulje limete (Citrus aurantifolia)

– Eterično ulje grejpa (Citrus paradisi)

– Eterično ulje bergamota (Citrus bergamia)

Petitgrain eterično ulje (Citrus aurantium)

– Eterično ulje mandarine, crvene ili zelene (Citrus reticulata)

– Eterično ulje gorke naranče (Citrus aurantium)

 

Najznačajnije prednosti eteričnih ulja citrusa

Eterična ulja citrusa nude niz prednosti za zdravlje i dobrobit. Bogate su limonenom. Limonen je kemijski sastojak koji se nalazi u kori citrusa.

Ovdje su samo neke prednosti koje nude ulja citrusa:

 

1. Podižu raspoloženje

Ulja citrusa prekrasan su način za poboljšanje raspoloženja i postizanje emocionalne ravnoteže. Djeluju na hormone u mozgu što rezultira boljim raspoloženjem. Neka vam ova aromatična ulja uljepšaju dan i opuste!

 

2. Antioksidativna zaštita

Ulja citrusa sadrže antioksidativna svojstva koja pomažu neutralizirati slobodne radikale. Slobodni radikali su odgovorni za oštećenja stanica i tkiva. Antioksidansi također pomažu u ublažavanju stresa na imunološki sustav.

 

3. Eliminiraju bakterije

Ova ulja su dobro poznata po ubijanju klica i borbi protiv patogena. Korištenje eteričnih ulja u domaćim proizvodima za čišćenje savršen je način za uživanje u potpuno prirodnim antibakterijskim djelovanjem koje nudi citrusi. Pokušajte ih upotrijebiti u domaćim receptima za čišćenje.

 

4. Podrška imunološkom sustavu

Poznato je da eterična ulja citrusa učinkovito jačaju imunološki sustav. Podržite imunološki sustav – uživajte u jačanju imuniteta jer arome citrusa stimuliraju vašu imunološku aktivnost.

 

5. Izvrstan osvježivač zraka

Uklonite mirise po cijeloj kući i radnom mjestu bilo kojim od navedenih ulja. U bocu s raspršivačem dodajte eterično ulje, 96% alkohol i vodu, protresite i prskajte u zrak. Koristite kao osvježivač zraka, sprej za sobu. Također, koristite ulja citrusa u difuzoru za pročišćavanje zraka.

 

6. Smanjuju anksioznost i razdražljivost

Nekoliko ulja citrusa može pomoći u smanjenju osjećaja tjeskobe i razdražljivosti, kao i drugih poremećaja raspoloženja. Eterično ulje bergamota i naranče posebno su omiljene zbog sposobnosti balansiranja raspoloženja i emocija. Udahnite ova prekrasna ulja za podizanje raspoloženja.

 

7. Podižu energiju

Ulja citrusa pomažu povećati fizičku i mentalnu razinu energije. Posebno sjajna energizirajuća ulja za korištenje u difuzorima u vašem domu ili na radnom mjestu kako bi vam pomogli da preživite dan. Za to je omiljeno ulje grejpa ili bergamota! Dodajte nekoliko kapi ulja u difuzor kako biste mogli uživati ​​u aromi tijekom dana.

 

8. Podržavaju zdravlje dišnog sustava

Eterično ulje limete može olakšati respiratorne probleme poput kašlja i začepljenih sinusa. Difundirajte ulja u zrak pomoću difuzora eteričnog ulja. Učinit će vaš dom prekrasnim mirisom, eliminirati klice u zraku, podržati raspoloženje i poboljšati imunitet.

 

Zašto izabrati organska eterična ulja citrusa? Odgovor možete pronaći na našem blogu. Saznajte važnost ekološkog uzgoja i proizvodnje citrusnih ulja, njihova svojstva i primjenu, mjere opreza te recepte za difuzer.

etericno-ulje-limun

7,96  (59,97 kn)
etericno-ulje-bergamot

10,29  (77,53 kn)
etericno-ulje-grejp

7,83  (59,00 kn)
etericno-ulje-limeta

7,37  (55,53 kn)

Related posts

Back to top
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupnju
0