No products in the cart.

Mirisna radionica u centru grada

Sve o eteričnim uljimaMirisna radionica u centru grada

U jednom od najljepših donjogradskih zagrebačkih dvorišta, onom Arheološkog muzeja, održana je mirisna radionica i predstavljanje prirodnih i organskih eteričnih ulja Bioeterica. Okupljene magistre iz hrvatskih ljekarni imale su priliku poslušati što o mirisima i eteričnim uljima kažu komunikacijska stručnjakinja Mirela Španjol i aromaterapeutkinja Mirela Ilenić.

„Za mene su mirisi jedan od osnovnih komunikacijskih alata, povratak u prošlost i asocijacija na razne trenutke života.“, istaknula je poznata komunikacijska stručnjakinja Mirela Španjol.

„Na tržištu postoje razni sintetski mirisi i važno je razlikovati ih od prirodnih mirisa koje dobivamo iz eteričnih ulja. Sve je češća upotreba eteričnih ulja u kozmetičkoj industriji upravo zbog njihovih ljekovitih svojstava.“, potvrdila je Mirela Ilenić, aromaterapeutkinja s bogatim iskustvom koja je održala i radionicu kreiranja vlastitih mirisa prema raspoloženju i aspiracijama.

 

Mirisna radionica - kako miješati ulja

Najveći dio eteričnih ulja Bioeterica stvara se u destileriji koja se nalazi u srcu Dalmacije, u kamenu i kršu, na širem području Nacionalnog parka Krke. Prostrano područje obuhvaća nekoliko sačuvanih ili neznatno izmijenjenih ekosustava. Ono predstavlja spoj Mediterana i kontinenta Hrvatske u kojem nalazimo veliku bioraznolikost ljekovitog bilja.

Shvativši bit ravnoteže za zdravlje tijela i jačanje emocionalne dobrobiti nastala je potreba da se ljekovito bilje pretvori u gotov proizvod.

Upravo se u tom kraju razvila strast prema proizvodnji čistih i organskih eteričnih ulja poštujući najviše standarde kvalitete, čistoće i sigurnosti.

Produkt rada namijenjen ljudima koji vjeruju prirodi i teže njenoj ravnoteži s čovjekom.

Nakon godina uzgoja ljekovitog bilja na kamenu i kršu Dalmacije i proizvodnje čistih organskih eteričnih ulja koja imaju certifikat vodeće francuske tvrtke ECOCERT te prodaje diljem svijeta od Francuske, Njemačke, Kalifornije, Kanade došao je trenutak da se ta autentičnost prepozna i u Hrvatskoj. Pod nazivom INSPIRED BY WIND našim domaćim ljudima bit će dostupni mirisi inspirirani snagom naših domaćih vjetrova- BURIN, TRAMONTANA i MAESTRAL.

Bioeterica - Predstavljanje novih proizvoda

Svakim danom naše se uloge i raspoloženja mijenjaju. Kad nam ponestane  inspiracije i kreativnosti, tu je Burin. Kad osjećamo nedostatak snage zbog svakodnevnih životnih izazova i trebamo skupiti entuzijazam za korak naprijed, tu je Maestral. Kada smo umorni na kraju radnog dana i želimo se opustiti, tu je Tramontana.

„Živimo u zaista čudnom vremenu prožetom neobičnim događajima i mišljenja sam da je sad upravo trenutak za priču o eteričnom ulju – sačuvanom blagu prirode koje je tu zbog nas.

Za mene je priča od eteričnim uljima priča o: SNAZI, AUTENTIČNOSTI i ZAJEDNIŠTVU.“, istaknula je vlasnica Bioeterice, Radojka Macan.

BIOETERICA je spremna ponuditi dodatnu paletu pojedinačnih eteričnih ulja i prilikom izbora vodimo se sljedećim temeljnim načelima:

· organska certificirana kvaliteta

· kontrolirano porijeklo eteričnog ulja

· usklađenost prema standardima europske regulative za proizvodnju kozmetičkih sirovina

„Za nas je to sigurnost i autentičnost, za vas je to garancija kvalitete.“, zaključila je Radojka Macan, spiritus movens ove mirisne i ljekovite priče.

Related posts

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0