No products in the cart.

Kvaliteta

Kvaliteta

PRUŽAMO VAM 100% ČISTA I ORGANSKA ETERIČNA ULJA KONTROLIRANOG PORIJEKLA

PREDANI SMO KVALITETI I ORGANSKOM IZBORU ETERIČNIH ULJA.

U našoj dugogodišnjoj praksi proizvodnje eteričnog ulja i hidrolata pridržavamo se najviših standarda kvalitete, čistoće i sigurnosti što dokazuje rad u skladu s europskim standardima i normama za proizvodnju kozmetike.

Za vas biramo i ostala eterična ulja koja se ne proizvode u našoj destileriji. Na tržištu izabiremo isključivo provjerene i renomirane dobavljače eteričnih ulja.

Naša ponuda uključuje više od 40 vrsta certificiranih organskih eteričnih ulja te raznih uređaja za disperziju eteričnih ulja u prostoru i namijenjen ljudima koji vjeruju prirodi i teže njenoj ravnoteži s čovjekom.

ORGANSKA KVALITETA

Zašto organska eterična ulja? Biljni materijal od kojeg je proizvedeno eterično ulje je od prirodnih, organski uzgojenih sirovina ili samoniklog bilja iz ekološki čistih područja. Zemljište na kojem se uzgajaju organske biljke ne smije biti tretirano pesticidima i umjetnim gnojivima. Sve to utječe na sastav eteričnog ulja koje u tom slučaju ne sadrži ostatke pesticida i ostalih kemijskih spojeva koji mogu biti štetni za zdravlje. Također, organska eterična ulja sadrže veću koncentraciju aktivnih supstanci i njihova djelotvornost je veća pa se koriste u manjim dozama i njihova upotreba je ekonomična. Imaju garanciju da nisu patvorena manje vrijednim eteričnim uljima ili razrijeđena organskim otapalima i baznim uljima. Proizvod se ne testira na životinjama i na njemu je istaknut cjelovit sastav.

Eterična ulja koja ispunjavaju sve ove kriterije imaju pravo na organski certifikat. Takav certifikat jamstvo je organskog, prirodnog porijekla, vrhunske kvalitete i neškodljivosti proizvoda.

Organska kvaliteta Bioeterica eteričnih ulja i mješavina potvrđena je ECOCERT certifikatima:

1) Cosmetics ECOCERT – Eterično ulje smilja kao 100% organska kozmetička sirovina certificirana od strane Ecocert Greenlife prema Ecocert Standardu za prirodnu i organsku kozmetiku dostupnom na http://cosmetics.ecocert.com

2) COSMOS – Ostala eterična ulja i mješavine certificirane kao 100% organske od strane Ecocert Greenlife prema COSMOS standardu dostupnom na http://COSMOS.ecocert.com

Naše certifikate možete pogledat ovdje: Cosmetics ECOCERT i COSMOS

KONTROLIRANO PORIJEKLO

Tradicija i dugogodišnje iskustvo u proizvodnji eteričnih ulja naučili su nas o važnosti definiranog geografskog porijekla uzgoja biljke. Okruženje u kojemu je biljka rasla određuje kemotip eteričnog ulja što pruža sigurnost u odabiru pravog eteričnog ulja za pravu indikaciju. Naime, različito geografsko porijeklo biljke iste botaničke vrste može promijeniti kemijski sastav i djelovanje njenog eteričnog ulja. Poznavanjem kemotipa za vas bitno smanjuje rizik od pogrešnog načina upotrebe eteričnih ulja. Naš izbor dobavljača s najvišim standardima kvalitete osiguravaju vam uvijek jednaku razinu čistoće proizvoda i omogućuju vam da uvijek budete sigurni u sastav eteričnih ulja koje koristite.

LABORATORIJSKI TESTIRANO

Naša organska eterična ulja proizvedena su u skladu s GMP-om (standardu Dobre proizvođačke prakse) i zahtjevima Europske farmakopeje te njihovim propisima o načinu provođenja kontrole kvalitete. U opisu svakog našeg proizvoda možete pronaći certifikat kvalitete analize (COA) na kojemu su navedeni detalji kemijskog sastava ulja. Sva eterična ulja su pravilno označena – na njima su navedeni kemotip, porijeklo, način dobivanja eteričnog ulja, alergeni, glavne sastavnice i upozorenja opasnosti. Transparentnost svih karakteristika eteričnog ulja pruža povjerenje i pouzdanost pri njihovom korištenju, a kontrolirana kvaliteta uvelike utječe na učinkovitost eteričnih ulja i na njihovu sigurnu primjenu.

HRVATSKA PROIZVODNJA

Bioeterica eterična ulja proizvode se u malim ručno rađenim serijama s posebnom pažnjom. Dio naše misije je podizanje razine standarda uzgoja ljekovitog bilja i proizvodnje eteričnih ulja u Hrvatskoj i razvijanje svijesti o primjeni aromaterapije u svakodnevnom životu. Podržavamo domaću proizvodnju, razvoj domaćih znanja i kompetencija te inovacije na hrvatskom tržištu.

MODERNA AROMATERAPIJA

Edukacija korisnika eteričnih ulja o pravilnom korištenju eteričnih ulja je ključna za njihovu sigurnu primjenu i njihovu djelotvornost. Vjerujemo da eterična ulja mogu pozitivno utjecati na sve aspekte vašeg života te vam donosimo razne savjete za primjenu eteričnih ulja u svakodnevnom životu. Ispravnim informacijama o karakteristikama svakog pojedinog eteričnog ulja, njihovom pravilnom miješanju, njihovoj primjeni u kozmetičkim pripravcima i njihovim glavnim dobrobitima želimo vam olakšati njihovo korištenje. Stoga neprestano radimo na novim idejama, receptima i edukativnom sadržaju na našem webu i društvenim mrežama kako bi korisni savjeti bili svima pristupačni.

BIOFOTONSKO STAKLO – MIRON LJUBIČASTO STAKLO

PRIRODNA KVALITETA ZASLUŽUJE ODGOVARAJUĆE PAKIRANJE

Mnogi prirodni proizvodi prodaju se u neadekvatnom pakiranju koje umanjuje njegovu kvalitetu i skraćuje rok trajanja. Zato se naše kreirane uljne kombinacije čuvaju u biofotonskim staklenim bočicama. One se izrađuju od ljubičastog, gotovo neprozirnog stakla koje blokira spektar vidljive sunčeve svjetlosti, a dopušta ulazak ljubičastom svjetlu koje prirodno daje energiju i poboljšava kvalitetu sadržaja bočice. Na taj se način zadržava izvorna kvaliteta i karakteristike eteričnih ulja te produljuje rok valjanosti bez dodatka konzervansa.

ŠTO JE BIOFOTONIKA?

Biofotonika je znanstveno proučavanje odnosa između svjetlosti i živih bića. Stavljajući naglasak na važnost svjetlosti i energije u održavanju života, sama riječ dolazi iz grčkog bios, što znači „život”, i phos što znači „svjetlo”. Istraživanje svjetlosnih čestica koje stanice ispuštaju pokazalo je da su UVA, ljubičaste i infracrvene frekvencije važne u komunikaciji između živih stanica. Dok vidljiva svjetlost utječe na njihovu dekompoziciju, UVA i infracrvene frekvencije imaju pozitivan utjecaj na njihovu svjetlosnu energiju i očuvanje bioloških informacija.

ŠTO JE BIOFOTONSKO, ODNOSNO MIRON LJUBIČASTO STAKLO?

Biofotonsko staklo, također poznato kao Miron ili ljubičasto staklo, je vrsta duboko obojenog, gotovo neprozirnog stakla. U upotrebi je od drevnih egipatskih vremena. Biofotonsko staklo blokira spektar vidljive sunčeve svjetlosti dopuštajući ulazak ljubičastim, ultraljubičastim i UVA zrakama. Ljubičasto svjetlo prirodno daje energiju i poboljšava kvalitetu sadržaja bočice te tako produljuje rok valjanosti bez dodatka konzervansa.

ZAŠTO JE BIOFOTONSKO STAKLO BOLJE OD DRUGIH VRSTA STAKLA?

Najveći problem kod druge vrste stakla (plava, zelena, žuta, prozirna) u koje se pohranjuju eterična ulja jest da propuštaju previše vidljive svjetlosti koja šteti sadržaju proizvoda.

Naspram toga prednosti Miron ljubičastog stakla su:

– Zaštita od vidljivog spektra svjetlosti

– Dugoročna održivost kvalitete

– Očuvanje bioenergije

– 100% razgradivo

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0