Kako napraviti kućni spa uz eterična ulja

DIY receptiKako napraviti kućni spa uz eterična ulja

Kućni spa uz eterična ulja uljepšat će vaše vrijeme za zasluženo opuštanje i odmor! Prirodna eterična ulja nas povezuju s prirodom, bude u nama radost, optimizam, toplinu ili smirenje. Mogu nas opustiti, umiriti ili stimulirati. Počastite svoje tijelo i pružite mu obnavljajući i energizirajući tretman uz jednostavne recepte i korisne savjete.

Najbolje aromaterapijske kupke

Prirodna eterična ulja u mirisnim kupkama najčešće se primjenjuju za ublažavanje stresa. Eterična ulja djeluju apsorpcijom kroz kožu i udisanjem dok isparavaju. Da biste postigli maksimalnu dobrobit, potrudite se da kupaonica bude topla. Isprobajte ova dva aromaterapijska recepta za opuštanje u vašoj kućnoj spa oazi.

 

Kupka protiv umora

200 g krupne morske soli

10 kapi eteričnog ulja bijelog bora

10 kapi eteričnog ulja ravensare ili niaulija kemotip 1,8 cineol

 

Priprema: Sastojke dodajte u kadu napunjenu toplom vodom. Opustite se i osjetite kako mirisi nježno brišu umor i iscrpljenost.

 

Šumeća kugla za kupanje

30 g limunske kiseline

70 g sode bikarbone

 

Priprema: Limunsku kiselinu usitnite i dodajte u sodu bikarbonu. Dodajte 1 kap eteričnog ulja po želji: geranija ili ylang ylanga ili lavande Maillette. Miješajte dok ne dobijete smjesu poput snijega. Po želji možete oblikovati kugle ili staviti smjesu u silikonski kalup za sapune i ostaviti ih da se suše kroz 24 sata.

Budite uporni dok se kugle ne povežu!

 

Birajte čiste organske sastojke za maksimalni učinak

Samo odabirom 100% prirodnih i certificiranih organskih eteričnih ulja možete biti sigurni u sastav ulja i u njihovu provjerenu kvalitetu. U njima nema ostataka pesticida ni ostalih štetnih kemikalija koja u eterična ulja mogu dospjeti konvencionalnim uzgojem sirovina.

Također, zbog svojeg prirodnog porijekla sadrže veću koncentraciju aktivnih supstanci te je stoga njihova djelotvornost je veća, a upotreba ekonomična.

 

Dodatne recepte pogledajte u našoj brošuri: Moja kućna SPA & DETOKS zona.

 

Uživajte u svojim kućnim spa pripravcima uz Bioeterica organska eterična ulja !

Spa šumeća kugla za opuštanje

Related posts

Na vrh