No products in the cart.

Kako eterična ulja olakšavaju rad od kuće

Koncentracija i pamćenjeKako eterična ulja olakšavaju rad od kuće

Rad od kuće uvijek se činio kao privilegija, ali u zadnje vrijeme mnogima je postao i nužda. U videu pogledajte kako su se renomirani hrvatski stručnjaci i poduzetnici prilagodili ovakvoj vrsti rada i poslušajte njihove savjete.

Iz priloženog možemo vidjeti kako je prilagodba važan dio uspjeha, a da biste se što bolje prilagodili novonastalim uvjetima rada, Bioeterica vam u nastavku nudi nekoliko savjeta za bolju učinkovitost i usredotočenost na rad.  u ugodnom i zdravom okruženju vašeg doma.

Odredite prostor za rad

Svakako je udobnije raditi iz kreveta ili kauča, ali takve navike nisu najbolje. Za početak je vrlo važno da odredite prostor samo za sebe. To mogu biti odvojena soba ili određen kutak vašega kuhinjskog stola. Na stolu imajte sve što vam je potrebno: laptop, miš, punjač, notes, olovke itd. te time stvorite osjećaj pravoga radnog stola.

Odjenite se

Iako može biti primamljivo, ipak nemojte ostati u pidžami cijeli dan. Odijevanje ujutro vrlo je dobar motivator, a pomaže vam da dobijete osjećaj profesionalnosti i spremnosti za odrađivanje radnih zadataka. Napravite sve što mislite da je potrebno da biste se osjećali udobno, ali u isto vrijeme i produktivno.

Odredite radno vrijeme

Držite se svog rasporeda. Ljudi su po prirodi bića navike, stoga nastavite raditi u isto vrijeme kako biste radili i u uredu. To će pomoći vama da ostanete na zadatku, a i vašim kolegama koji vas trebaju kontaktirati ili očekuju rješenje određenih zadataka.

Radite pauze

Kao što biste to napravili i u uredskom raspoloženju, uzmite pauzu tu i tamo i kod kuće. To može značiti gledanje kroz prozor na nekoliko minuta, razgovor s obitelji ili prijateljima, ili uzimanje kratke šetnje oko kuće – napravite ono što funkcionira za vas kako biste resetirali i osvježili um. Ono što nama u tome pomaže je miris, ponajviše eterična ulja bergamota, geranija, ylang ylanga i citrusa.

Bonus savjet: isprobajte našu prirodnu kombinaciju eteričnih ulja Maestral koja svojim citrusnim mirisom opušta, vraća energiju i donosi osjećaj ravnoteže i trenutke zadovoljstva.

Skuhajte kvalitetan obrok

Ponekad je teško stati s poslom i napraviti dobar ručak pa često posegnete za grickalicama i brzom hranom. Međutim, uzmite u obzir da je to vaša energija za ostatak radnog dana te imajte na umu što unosite u svoje tijelo. Pripremite kuhani obrok, salatu, sendviče, žitarice te voće i orašaste plodove umjesto grickalica. Osigurajte hranu koja će vašem tijelu pomoći da se osjeća dobro.

Bonus savjet: Ne zaboravite piti dovoljno vode. Čak i mala dehidracija može imati jak utjecaj na vaš organizam i koncentraciju. Stoga pri ruci uvijek imajte čašu prirodne negazirane vode.

rad-od-kuce

Napravite ugođaj

Miris je odličan način da signalizirate vašem mozgu kako je vrijeme za posao. U svoj difuzor stavite ulja koja pomažu u koncentraciji i potiču kreativnost, kao što su eterična ulja ružmarina, metvice i limuna.

Bonus savjet: stavite difuzor u svoj radni prostor i isprobajte našu prirodnu kombinaciju eteričnih ulja Burin koja sadržava eterična ulja ružmarina (znanstveno dokazano povećava pamćenje) i limuna (za koncentraciju, budnost i energiju) te time pruža sve za bistar um, energiju i udobno radno okruženje.

Napravite plan rada

Može biti teško držati se zadataka ako ste okruženi stvarima koje vam skreću pažnju. Stoga napravite plan rada kako biste pratili zadatke koje morate odraditi. Svaki zadatak i cilj koji dovršite je novo postignuće. Na kraju dana ćete se osjećati zadovoljno kada vidite koliko ste toga uspjeli napraviti u zadanom roku.

Opustite se

Na kraju svakog radnog dana važno je dobro se opustiti kako biste bili spremni nastaviti svoju rutinu i u danima koji slijede. U tome vam mogu pomoći eterična ulja lavande, mandarine i muškatne kadulje.

Bonus savjet: stavite difuzor u dnevni boravak ili spavaću sobu i isprobajte našu prirodnu kombinaciju eteričnih ulja Tramontana koja smanjuje stres i tjeskobu te pospješuje duboko opuštanje.

Nadamo se da će vam naši savjeti pomoći da dođete do ravnoteže između udobnosti, duhovne smirenosti, zdravlja i produktivnosti.

Veseo i mirisan rad od kuće želi vam vaša BIOETERICA.

Related posts

Back to top
Košarica0
There are no products in the cart!
Nastavi kupnju
0