No products in the cart.

BERGAMOT – Calabrijsko blago

Podrška spavanjuBERGAMOT – Calabrijsko blago

Eterično ulje bergamota koje koristimo u našim mirisnim kombinacijama je dobiveno hladnim prešanjem kore bergamota. Eterično ulje bergamota je najfinije među citrusnim uljima, svijetle zelenkasto žute boje i svježeg, delikatnog, začinsko-limunskog mirisa s blagim cvjetnim tonovima.

Bergamot se stoljećima koristi u talijanskoj pučkoj medicini. Koristi se također za aromatiziranje Earl Grey čaja i vrlo je popularan u parfemima. Ime je vjerojatno dobio po gradu Bergamu u talijanskoj pokrajini Lombardiji, gdje je prvi puta uzgajan u komercijalne svrhe, a u Calabriji se mogu pronaći jedne od najvećih plantaža.

Ulje bergamota uravnotežuje i jača živčani sustav, što ga čini vrhunskim sredstvom protiv psihičkih smetnji. Udahnite esenciju bergamota i osjetit ćete kako vas pozitivna energija ispunjava. Sa svakim dubokim udahom, osjećaji potištenosti, tjeskobe i gorčine bit će sve slabiji.

Energija eteričnog ulja: ravnoteža, harmonija, stabilnost, balans, neutralizacija i smirivanje neugodnih emocija, pomaže “resetirati” naše stanje i krenuti iznova

Botančka porodica: Ruaceae

Postupak dobivanja eteričnog ulja: Hladno tiještenje kore gotovo zrelog ploda

Glavni kemijski sastojci: oko 300 spojeva, ali uglavnom: linalil acetat (30 do 60%), linalol..

Dijelovi koji se koristi: svježa kora

Zemlja podrijetla: Potječe iz tropskog dijela Azije. Uzgaja se na jugu Italije.

Naš izvor: Italija – ORGANSKA KVALITETA

Intenzitet mirisa: topli citrusni miris

Parfemska nota: gornja

Mirisna nota: citrusi

Rok valjanosti: nakon otvaranja, čuvati na tamnom, suhom i hladnom mjestu i potrošiti unutar vremenskog period od 12 mjeseci

Sigurnost: Ako se koristi za mješavine za masažu tijela, pričekati 12 sati prije izlaganja jakom UV zračenju ili suncu. Samo za vanjsku upotrebu. Ne koristiti nerazrijeđeno direktno na koži te izbjegavati kontakt s očima. Držati izvan dohvata djece. Ne koristiti eterična ulja kod djece mlađe od 5 godina i trudnica.  Alergeni kao prirodni sastojci eteričnog ulja: Citral, Limonene, Linalool. Eterična ulja spadaju između ostalog i pod zakon o kemikalijama, te na sebi MORAJU imati piktograme opasnosti.

Izvori:

  • Hoare, J., Aromaterapija – Sveobuhvatni priručnik. Planetopija, 2010.
  • Jezdić, Z., Arhetipovi esencijalnih ulja. Aromavita, Zagreb, 2019.
  • Tisserand, R., Young, R. – Essential Oil Safety: A Guide for Health Care Professionals. Elsevier Health Sciences, London, United Kingdom, 2013.

Related posts

Back to top
Košarica0
Vaša košarica je prazna!
Nastavi kupnju
0