BIOETERICA proizvodi eterična ulja za ljude koji vjeruju prirodi i teže ravnoteži u svom životu

 

 

BIOETERICA D.O.O.

Franje Hermana 17i, Zagreb 10000

+385 91 4900 966 

contact@bioeterica.hr

Blog

Danas postoji više od 150 eteričnih ulja koja se koriste u AROMATERAPIJI i svako ima jedinstven kemijski sastav koji donosi različite psihološke i fiziološke učinke. AROMATERAPIJA je holistička terapija koja koristi prirodne mirise eteričnih ulja iz aromatičnih biljaka kako bi poboljšali i uravnotežili svoj um, tijelo i cjelokupno blagostanje.

Budući da moderan život postaje sve stresniji, imati prirodan i zdrav način života nikada nije bio popularniji i nužniji izbor te je ljepota AROMATERAPIJE u tome da možete doživjeti njene prednosti bilo gdje; bilo kod kuće, na poslu ili tijekom putovanja. Vaš osjećaj mirisa je povezan sa najdubljim dijelovima mozga koji upravljaju vašim osnovnim instinktima, mislima i emocijama. Mirisi su snažni podražaji koji izravno ulaze u mozak i pokreću intenzivne emocionalne reakcije. Udisanjem eteričnih ulja, vaš mozak će signalizirati određene emocije koje mogu ostaviti osjećaj dodatne snage, inspiracije, optimizma i nade. Ova ulja se mogu staviti u toplu kupku ili koristiti u difuzoru ulja za stvaranje pozitivne atmosfere unutar vašeg doma.

 

MIRISNE KOMBINACIJE

 

Miješanje raznih eteričnih ulja s ciljem izrade određene mirisne kompozicije se prvenstveno temelji na zahtjevima i željama korisnika. Mirisi i arome su okidača naših emocija i sjećanja. Zamislite da sretni nostalgično lebdite opuštajući se uz neku kombinaciju eteričnog ulja. Zar nije divno?

 

Je li vam poznat ovakav razgovor?

  • Vi: Ja volim samo miris lavande.
  • Prijatelj: Stvarno? Lavanda nije moj omiljen miris. Ali ruža mi je predivna.

No, svatko je jedinstven, tako da će se svaka osoba povezati drugačije s određenim mirisom te će taj miris prizvati drugačija sjećanja. Kreiranje kombinacije eteričnih ulja je kreativna aktivnost i prvi korak je identifikacija mirisne note. Jezik je sličan jeziku muzike, kao note akorda. Pojedina eterična ulja mogu se kategorizirati kao GORNJA, SREDNJA ili OSNOVNA nota.

  • GORNJE NOTE – lagani, osvježavajući mirisi, ne traju dugo (brzo hlape) – osjećaju se 1-2 sata; važni jer su zaslužni za prvi utisak (limun, mandarina, naranča, eukaliptus, bor)
  • SREDNJE ILI SRČANE NOTE – cvjetni i začinski mirisi, ljekovito bilje (ruža, kamilica, muškatna kadulja, ylang ylang) – dodaju se u većoj koncentraciji; „uzemljuju” gornje note (da bi se duže osjetile) te traju 3-4 sata; harmoniziraju
  • DONJE NOTE – daju identitet i snagu mješavini; prizemljuju; dugo traju na koži/ difuzoru pa ih možemo osjetiti čak do 2 dana; zemljani, duboki mirisi; služe kao fiksativi u parfemima (pomažu da se gornja i donja nota duže osjete) – npr. vetiver, peru balzam, benzoin, tamjanovac, sandal, pačuli, cedar, vanilija